Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 4 december 2010

Snål eller bara dum och orättvis.


SNÅLHET. Enligt ett antal rapporter har Sverige bäst ekonomiska förutsättningar i hela Europa. Men med en finansminister som varken kan räkna eller förstå sig på att marknaden behöver stimulanser för att komma gång, känns det relativt lönlöst att ha förhoppningar om att det blir bättre.

Vad får Sverige ut av att ha en extremt snål finansministern som inte tycks förstå att marknaden måste stimuleras för att komma igång? Anders Borg har tydligen drabbats av storhetsvansinne och verkar tro att det är han som äger de offentliga finanserna. Nästa år stiger massarbetslösheten till 9 procent men regeringen har inga ambitioner att göra något åt den redan så höga nivån. Moderaterna gick till val 2006 på på att motverka utanförskapet och arbetslösheten men av dessa löften blev det bara pannkaka. Istället har det vuxit fram ett klass-samhället där fattiga har blivit kastlösa och välställda allt mer korrupta och samvetslösa.

Sveriges chanser i den globala världen har länge varit minimala men moderaterna har avlägsnat de enstaka möjligheterna nationen trots allt tidigare hade, för att hävda sig globalt. Inrikeskrisen är här för att stanna, att tro något annat är endast bortkastat. Ungdomsarbetslösheten håller i sig och är den högsta i Europa. - Den har varit det länge nu. Regeringens passivitet inför arbetslösheten kan inte ha gått någon förbi Dessutom är Sverige på väg att braka ihop fullständigt. .

Sjukvården dukar snart under på grund av personalbrist, kommunerna gör stora nedskärningar och underskott , SJ har precis som förra året - stora problem, elpriset stiger okontrollerat. Hur goda de offentliga finanserna egentligen är, får var och en funderar över, men visst är det konstigt att Borg snålar med satsningar när det enligt honom ser riktigt positivt ut nu på den ekonomiska fronten. Om inte, är det en smula orättvist att han snålar med skattebetalarnas pengar på hemmaplan men låna ut stora belopp till Irland, som det är långt ifrån säkert att Sverige någonsin får igen.


DN - Blir vinsten värdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar