Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 29 november 2010

Ekonomin blomstrar men massarbetslösheten består och fattigdomen ökar.


MARKNAD. Det är alltid positivt när ekonomin går bra. De flesta är överens om att Sverige har klarat sig väl ur krisen men hur är det egentligen med den saken?. Arbetslösheten är fortfarande skyhög och fortsätter att vara det fram till åtminstone 2014. Fattigdomen breder ut sig, även bland människor som tidigare haft det ganska gott ställt. Anders Borg har ingen som helst ambition, nu när ekonomin blomstrar, att spenderar nödvändiga resurser på att få ner arbetslösheten eller att minska utanförskapet. Han sitter hellre på skattebetalarnas pengar och låter utslagna svälta ihjäl än att offra en enda skattekrona på att försöka få i gång marknaden – Varför?. Bra och välutbildad arbetskraft flyr Sverige till länder där jobben är attraktiva och finns i överflöd, för dem med rätt kompetens och profil.

Som jämt och ständigt med moderaterna, består den goda ekonomiska tillväxten av fixade siffror på ett vitt papper och ett luftslott som inte har ett gram med verkligheten att göra. Anders Borgs konstruktion har tömt välfärden på varenda krona som i förlängningen kommer att bryta ner hela samhället. Det går utmärkt att jämföra sig med länder som Grekland, Portugal, Spanien, Irland och Island men när det kommer till kritan är det fortfarande så att Sverige, i decennier, kommer att få lida pin på grund av vad avvecklingsminister Borg har orsakat.

Nu är det bara att sitta snällt ner och vänta på att inkomstskatteökningarna kommer igång igen. Sverige går från världen högsta skatt till ett skattetryck som ingen nation någonsin kommer att vara i närheten av. - Det är moderatpolitik det. Glöm ej heller bort att välfärden avvecklades under perioden när moderaterna satt vid rodret.

Regeringen har gett upp

1 kommentar:

  1. Läste texten i din header!
    Skitbra!
    /Skvitt på "Åhh-sikt"

    SvaraRadera