Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 11 februari 2011

Alliansen - Sveket mot arbetslösa och sjuka.


ARBETSLÖSHET. Skrupelfria företag kan med hjälp av stackarna från slavprogrammet fas3, tjäna miljontals kronor i månaden netto. Det här är en affärsidé för många moderater som kvitterar ut ofantliga belopp direkt ur statskassan. Sara Andersson (M) är en av dem. Arbetsförmedlingen har för längesen upphört att fokuserar på vad som är bäst för landet och marknaden. Istället lägger handläggarna tid och resurser på att trasa sönder den som är arbetslös, som tillslut inte har kraften kvar att opponerar sig och godtar nästan vad som helst, oavsett förnedringsnivå.

De nya jobben alliansen har byggt upp hela sitt koncept kring, består i att stryka skjortor, vika kläder, städa, sticka sockor och sortera grytlappar osv.

- Det är precis så här det är tänkt, uttrycket Reinfeldt när han besökte PRIO 1 i Sundsvall som drivs av en moderat kommunalpolitiker. Enligt honom är det dessa sysslor ”riktigt jobb”

Arbetsförmedlingens handläggare gnäller över att arbetsbördan har ökat. Det är svårt att förstå vad det är som är så betungande med att just jobba på arbetsförmedlingen. I absolut bästa fall klarar en handläggare av per månad att matcha en arbetssökande med en tjänst, som leder till fast anställning.

En ineffektivare organisation får man leta efter. Arbetsförmedlare är dessutom överlag väldigt otrevliga och använder oftast en nedvärderande attityd mot den som letar efter arbete.


Från arbetslös till meningslös.

Arbetsförmedlingen tvingar arbetslösa att söka jobb som inte finns. Detta leder till att utvandringen av framförallt bra arbetskraft flyr till andra länder. Reinfeldt koncept och arbetslinje har ingen som helt påverkan när det gäller att skapa nya jobb. De enda argumenten som då kvarstår är strategisk lönedumpning och mer till de allra rikaste. Moderaterna kan inte längre förneka att deras politik går ut på just detta. Med den högsta ungdomsarbetslösheten i hela Europa på 27% drar dessa generationer till andra länder där jobben existerar, framförallt Norge. Visserligen lever de under relativt svåra förhållanden men ändå ljusår bättre än vad de skulle fått utstå som arbetslösa i ett land som Sverige..


3 kommentarer:

  1. Följer ditt skrivande med intresse. Fortsätt ditt goda arbete :-)

    SvaraRadera
  2. Hm ordet arbete i tidigare kommentar kanske var fel att använda i sammanhanget, då det kan missuppfattas under rådande samhällsklimat.

    SvaraRadera
  3. kommentar.(Följer ditt skrivande med intresse. Fortsätt med ditt goda arbete)

    Tack du anonym. Texten värmer i det mörka och kalla landet Sverige.

    SvaraRadera