Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 19 februari 2011

Ett klassamhället under utveckling.

KLASSAMHÄLLE. FAS3 har skapat ett vi och dom system vilket iofs var Reinfeldt och alliansens idé från allra första början. Utom alla rimliga tvivel är Sverige numera en bananrepublik med en utbredd korruption högst uppe i toppen. Det är extremt fult gjort att politiskt möblera om samhället,på såpass kort tid, att bara viss kan ta del av fördelarna och skatteintäkterna.

Arbetsförmedlingens modell har aldrig inneburit att skapa jobb åt arbetslösa. Myndighetens handläggare är endast på plats och låtsas sköta sina jobb bara för att inte göra medborgarna misstänksamma. Rapporter som bevisar att arbetsförmedlingen lyckats förmedla jobb åt arbetssökande som lett till prov- och senare även till fast anställning, är mycket ovanliga om de ens existerar. Att arbetslösheten sjunkit något beror i största allmänhet på att arbetsföra ungdomar och annan kvalificerad arbetskraft sökt sig till andra länder, och alltså inte på någon reell ökning av antalet sysselsatta i Sverige.

Man framför oftast, i politiska sammanhang, hur svårt svaga grupper har att få jobb. Men de facto är faktiskt att regeringen lägger oerhörda resurser på att försvaga samtliga strukturer inom samhället.

Retoriken Anders Borg frekvent använder går ut på att lägga upp en matta av siffror när han inte kan svara på frågor. Siffror som dessutom aldrig stämmer. Finansministern är även numera väldigt osynlig i mediala sammanhang, tidigare kunde man se honom i rutan dagligen. Det är väl inte lika roligt längre när sanningen hela tiden är hack i häl.

Statsminister 'Tvålen' Reinfeldt har visat att han inte tänker backa för någon kritik överhuvudtaget. Han spelar på sina kort och har fortfarande som målsättning att likvidera alla som är arbetslösa och sjuka. Även andra svaga grupper som fattigpensionärer ligger illa till. Som sagt, lagt kort ligger kvar.

Det är komiskt när Arbetsförmedlingen försöker framställa FAS3 som både något positivt och negativt i samma andetag. I följande artikel försöker Peter Heidkamp, chef på Arbetsförmedlingen i Falun, måla upp en bild, hur angeläget det är att de i jobb- och utvecklingsgarantin kommer i arbete. Likt alla andra med en begränsad begåvning pratar även Peter om generationsväxlingen de kommande åren. Hur vore det om denne Peter sätter sig in i verkligheten. De allra flesta jobben rationaliseras bort. Om Peter hade varit insatt i arbetsmarknadspolitikens utveckling , torde också han se liknande scenario. Men vad går det att förvänta sig av nån som jobbar på arbetsförmedlingen?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar