Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 26 januari 2010

Arbetslinjen - -> ( Bajsranden ).




Vad går arbetslinjen (bajsranden) ut på? Förutom att många hamnar i utanförskap, arbetslösheten ökar, välfärden skrotas, avlägsna bajs i trappuppgångar när överheten vill det, skapa arbeten som inte någon av världens medelsvensson skulle befatta sig med. Har svårt att tro det endast beror på klantiga åtgärder och översittarfasoner. Det måste finnas mer bakomliggande. Regeringen verkar ha ont blod till den svenska modellen. Reinfeldt har ju själv uttryckt att ”Ursvenskt är barbariet”. Jag utgår att statsministern verkligen känner så. Annars skulle det inte se ut som det gör. Inrikespolitiken påminner om en trafikolycka. Där samtliga bilar i hela Sverige är inblandade. Girigheten är på tillbakagång. Brottsligheten ökar. Fattigdomen likaså. Snacket om ”ordning och reda i finanserna” som används frekvent är endast ett uttryck. Ett uttryck som brukas så fort frågorna blir jobbiga. Speciellt när det handlar om arbetslösheten och sjuka. Konstigt nog accepterar man att statsministern hållit sig undan när det har hettat till. Och frågorna han oftast får är ett buffébord för den som inte vill svara på någonting. Han tar över och styr intervjuerna själv. Det osar uppgörelse. Visst förekommer överenskommelser men varje gång han medverkat i en debatt eller utfrågning har det varit så uppenbart att han bestämmer vad som skall diskuteras.

Onda avsikter och en halvnelson i partär.
Låt oss se på bajsranden som ett projekt med onda avsikter. Där en besviken statsminister har fritt spelrum. Att göra slut på de svaga i samhället. En statsministern som absolut inte ser några fördelar med arbetslösa och sjuka. Dessvärre har även pensionärerna indirekt drabbats av regeringens korståg. Statsministern har återigen landat med båda fötterna på planeten igen. Hittills har han så långt givit ett stabilt intryck i både debatter och intervjuer. - Men det klart. Med en motståndare som Mona Sahlin är det i stort sett omöjligt att förlora i dueller som handlar om stabilitet och ekonomi. Statsministern kallar oppositionen för ett vänsterexperiment. Jag kallar oppositionen för toalettborsten. Som än så länge inte har ett gemensamt manifest. Det framgick tydligt I Agenda den 24/01-2009. I vanlig ordning drog sig Reinfeldt för att presentera sanningen. Allt han sa fick man läsa mellan raderna. Där för övrigt hela regeringens politik finns beskriven. Ett exempel – vi är på god väg att föra landet ur krisen. Här låg tyngdpunkten i resonemanget på att skatteökningar är att vänta, kraftiga sådana. Ett annat exempel. - Vi har motverkat arbetslösheten med vår politik. Det finns absolut inga som helst belägg för det. Han plockade ruttna äpplen från backen. Han har redan försökt sig på att vara en sorts miljöminister inför mötet i Köpenhamn. Och misslyckades totalt. Nu har han även gett sig in i rollen som forskare och statistiker. Genom att hävda att regeringen politik motverkat arbetslösheten. - Som sagt. Det är bara innehållslösa spekulationer som saknar relevans. Tyvärr får Reinfeldt alldeles för silkeslena frågor från programledarna som han med enkelhet vänder till sin fördel. Det har under åren blivit väldigt uppenbart. Just nu bygger regeringens politik på generationsväxlingen som sker inom en snar framtid Många nya arslen får gamla arslenas stolar. Och det är ju bra kortsiktigt. Men långsiktigt då? Vad ska Sverige blomstra av? Regeringen har med sin politik visat att de inte tänkt så långt. Regeringen – En turboklubb utan kvalitet och framtidsversioner. Bättre att med alla medel förstöra livet för ett stort antal människor istället. De 10% som skiljer mellan blocken är med största sannolikhet vi arbetslösa och sjuka orsaken till. Vi vet vad regeringens politik leder till.

Politiker förstör miljön. Det här är en komplex fråga. Jag måste säga att regeringen och även Miljöpartiet. Har gjort mig ännu mer tveksam till vad som gäller. För det första förekommer en massa direktiv som vi vanliga människor har att rätta oss efter. Miljöskatter som kommer att höjas. Att bilkörning är skit. Så fort man tänder en lampa är man en miljöbov osv. Men hur bra följer politiker själva dessa direktiv. Tror knappast att Wetterstrand, Eriksson eller Reinfeldt handdiskar, handtvättar, har kolsvart hemma, duschar en gång i veckan, spolar toaletten varannan dag, inte ser på tv, ej har 12-15 grader hemma, Aldrig flyger, använder spisen max en gång i veckan etc. Vi vanliga lever många gånger bra mycket mer miljömedvetet än dessa klåpare. Som till stor del beror på en sämre ekonomi. Varje år dumpar industrin ofantliga mängder med spillvärme. En energi som skulle kunna användas till att värma upp så mycket som 1.5 miljoner hushåll. Inte enda gång har de så kallade miljömedvetna politikerna tagit upp det i debatten. Käftarna glappar mycket men när det kommer till kritan är dem själv de värsta miljöbovarna. Bättre tycks det vara att köra kärnkraften på reducerad kraft. Så när kylan kommer. Chockhöjs elpriset. Det här är helt och hållet regeringen fel. Som har formulerat avtalen. Själv lever jag miljömedvetet utan att överdriva. Och det har jag alltid gjort. Mitt engagemang till en bättre miljö ligger ljusår i från vad miljöbovarna i riskdagen hittills lyckats åstadkomma. En bra förslag vore att dra ner markant på syrehalten i riskdagen. Så de mest pratglada blev avsevärt tystare. Det skulle vara bra både för miljön och för nationen.

Jag förstår verkligen inte varför jag ska vara ett föredöme i miljöfrågan. När ingen i riksdagen är det. Nu är miljöfrågan död igen. Wetterstrand och Eriksson tycks bara vilja prata om miljön när någon är dum och frågar. - Men det klart. Om miljöpartiet sitter i regeringsställning efter valet är det bara till att montera ned lamparmaturen, köra ner bilen i närmaste sjö, stänga av elen i bostaden och lära sig frysa för resten av livet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar