Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 23 januari 2010

Ljugrörelsen - 2010 är igång.


Först........

Arbetslinjen --> Bajsranden

Alliansregeringen borde seriöst överväga att ändra namn på arbetslinjen till bajsranden istället. Som bättre beskriver vad deras arbetsinriktade politik går ut på. - Att överklassens välställda kan boka en städerska en söndag med ett enkelt samtal. Som med kort varsel dyker upp och proffsigt avlägsnar en kabel i exempelvis ett trapphus. Det är bajsranden det!.


Sen........

Sju till antalet lögnaktiga tungor. Kommer till och med september i år göra anspråk på din och min tid. Plötsligt är vi högintressanta. Och alla politiker vill sätta sig in i hur vår vardag ser ut. Med både namn och ålder nämns påhittade individer i debatterna. Som under hemlighetsmakeri tagits fram internt inom blocken. Det kan vara exempelvis - Eva 40 år, undersköterska och tre barns mor, bosatt i Sveg eller Torsten 50 år, truckförare från Haninge. De fattigaste beskrivs som de verkliga förlorarna. Och är både bortglömda och åsidosatta. Det förekommer ofta att sittande regering tar på sig en del av skulden. Som är kvittens på att ministrarna trots allt är lite mänskliga. - Det är inget annat än ett teaterspel bör tas med en nypa salt och frisk luft. Skattesänkningar på hela 20 kr utlovas till de sämst ställda. - Allt för att klyftorna i samhället ska minska. Substantiv som vård och skola och omsorg brukas flitigt i varje mening. Dock utan konkreta lösningar. Fraser som ”vi ska”, ”vi måste” är också överdrivet vanligt förekommande. Arbetslösheten och utanförskapet lever kvar sen förra valet. Och blir återigen guldkalvarna. Som falskhetens tungor dessvärre kommer att använda den ena eller den andra lögnen kring. Det lär bli ett skådespel utan dess like. När ordbajsarna tar plats på scenen bakom podiet.

Nu har cirkusen börjat. En eld är tänd. Flammorna brinner höga av lögner och falskhet.

Startskottet har gått. Oppositionen har startat med att presenterat ett ofinansierat förslag kring sjukförsäkringen. Var 3.3 miljarder ska plockas ifrån är idag en gåta. Alliansen snackar om trygghet och arbetslinjen. Dröjer säkert inte så länge innan också alliansen visar upp felaktiga rapporter och prognoser med manipulerade siffror, för utanförskapet och arbetslösheten. Allt i enlighet med borglig överklasspolitik. - Som sagt. De är ju inte helt främmande med att trixa med siffror för att hamna i ett bättre läge. Men är man mäktig och förmögen är det fint att ljuga och mygla. Och det gäller i största grad Reinfeldt och hans närmaste. Anders Borg drog igång ett krig mot banker och bonusar. Ett krig som inte är någonting annat än ett skådespel. Moderaterna partiprogram främjar bonusar och förmögna personer. Så finansministerns utfall var ganska konstigt i sammanhanget. Men som sagt, det var ett sätt att föra oss vanliga bakom ljuset. Och lugna ner den massiva kritiken. Nu i dagarna hände samma sak igen. Bankerna har fortsatt att betala ut bonusar trots alla varningar. - Inget ont om Borg. Han har visat sig vara mycket kompetent och utan tvekan den som gjort det bästa jobbet hittills i regeringen.
.

Miljön är också ett brännhett ämne till fördel för miljöpartiet. Som helst vill höja priset på bensin till ett minimum på 100kr/litern. Och göra det straffbart att ha lamporna på i hemmet. VP med Lars Ohly finns bara där. Han pratat men ingen tycks lyssna.Vid opinionsundersökningarna studsar vänsterpartiet som en jojo under och över riksdagsspärren. KD - (kris)demokraterna sägs ha den roligaste partiledaren – Göran hägglund. Men att enbart vara rolig leder inte till någon seger. KD har länge placerat sig under spärren och riskerar att åka ur. Maud kvack kvack Olofsson och C ligger heller inte så bra till. Hon är trevlig och en j-e på att kvittra. Men avsaknaden av handlingskraft gör henne till en förlorare. Det är svårt att längre veta vad partiet står för. Centerpartiet innehåller numera ett löst sammansatt gäng som saknar ett gemensamt partiprogram. Om inte alliansen gör någonting tillsammans kommer C och KD att åka ur. Folkpartiet - det låter det. Björklund är den som varit mest driven att förändra hittills. Men det har kostat. Han gör så gott han kan men har sprungit ifrån sig själv. Han påminner om en liten arg hund som biter där det går att bita. Utan att tänka på konsekvenserna.

Det är bara förbereda sig på en följetong i elitklass med lögner och svek. Låter det för bra för att vara sant, så är det säkert det.

Oppositionen har dessvärre ännu ingen gemensamt program. Fråga är om de lyckas sätta ihop något. Det tycks vara mer aktuellt att klaga på alliansens hemska klasspolitik. I veckan var Sahlin med i morgonsoffan. Jag tittade inte. Det räckte med att lyssna. Jag förställde mig henne som en gammal raggarbrud från tidigt 60 tal som klagade över att skatten var för hög på cigarretter och folköl. Förslaget till deras gemensamma sjukförsäkring är även ofinansierad. Och ger en liten glimt av hur det verkar stå till vänsterlägret.

Under denna valrörelse vill även partimedarbetare besöka oss vanligt i våra hem. Kanske dricka en kopp kaffe och få sig en djupare inblick i vardagen hos en helt vanlig familj. Som bor i en sexrummare på Östermalm, äger två två bilar, har 50-tummar i varje rum och ett stort sommarställe på Gotland. - Vem vet! Snart kanske det hänger en liten påse med en rykande varm fralla i på dörrhandtaget. Jag väntar med spänning på det!!!!!!

Det är mycket som står på spel i kommande val.
Om inte alliansen vinner blir det väldigt pinsamt för dem själva. De genomförde en politik som slog ut ett stort antal människor till utanförskap. Som enligt Reinfeldts egen bok – ”Det sovande folket” definieras som ”spill”. De nya reglerna för sjukförsäkring var också en dundervurpa som kommer hamna högt upp på klantlistan. Minst negativt var skattesänkningar med lånade pengar. Normalt borde inte oppositionen haft en chans mot alliansen om de skött sina kort rätt. Alliansen kommer framstå som Sveriges narrar som misslyckades med allt. En gäng avbrytare som fick lämna walkover redan efter först halvlek.

Förlorar oppositionen förlorar Sahlin ännu mer på det. Hon blir den sämsta partiledaren i socialdemokraternas historia. Som ensam får bära skulden för sossarnas förtroendekris. Det här är också hennes sista chans att toppa karriären. Hon kommer att förknippas med gamla sura minnen som exempelvis tobleroneaffären. Och allt dumt hon sagt genom åren. Inte nog med det blir Göran Perssons bedömning av henne aktuell igen – ”hennes roll är inte att tänka”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar