Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 20 augusti 2010

Anders Borg fixar och trixar med BNP-Prognos.


VALET 2010. Snart är det val. En stor händelse som inträffar vart fjärde år. Anders Borg ser allt mer positivt på svensk ekonomi och tillväxten. Enligt regeringen är det såpass ljust att de nu skriver upp BNP-prognosen för i år till 4.5 procent. I juniprognosen trodde man tillväxten skulle landa på 3.3 procent. För att undvika att sidan svämmar över av massa tråkiga siffror kan kort nämnas att prognosen nästa år, ser även bättre ut.

En prognos framställd av den omåttliga optimisten Anders Borg, en statsminister som anser att lögnen är i särklass bästa verktyget, en månad före valet är definitivt ingen bra kombination, inte ur ett perspektiv av trovärdighet i alla fall.

Det borde vara väl känt vid det här laget att finansministern uppenbart har stora problem att gissa rätt, ens inom samma procentenhet. Med svaren på handen är det många som upplever att Sverige har blivit ett kallar och hårdare land att leva i. Tyvärr saknar regeringen verklighetsförankring och lägger heller ingen kraft på att eftersträva kunskap hur de nya reglerna har slagit mot dem som är sjuka eller arbetslösa.

Finansministern var otroligt försiktig när han presenterade prognosen och gav inga löften. Han gjorde klart för medborgarna att farorna i världsekonomin fortfarande kvarstod och att Sverige inte på något vis är en fredad nation. - Fine, det känner säkert de flesta redan till. Arbetslösheten fortsätter att vara oroväckande hög i minst fyra år till vilket rimmar illa med tillväxten. Arbetslinjen borde uppgraderas till något helt annat som får igång nationen och marknaden. Det är uppseendeväckande att Statsministern som aldrig gjort ett vettig handtag i hela sitt liv är med och petar i vad han tror är bäst för marknaden och dess aktiviteter.

Fattigdomen i Sverige stiger kraftigt vilket inte på något vis är konstigt. Arbetslinjen kallas dödsprojektet som tvingar in sjuka likaväl som fullt friska i ett liv långt bort från marknaden och samhället. Ett medvetet val av regeringen som på så sätt konstruerar ett klassamhälle utan normer och värderingar för dem längst ner på samhällsstegen. Dessutom drev den svenska regeringen hårdast av alla länder i Europa igenom den nya normen för fattigdom som första gången togs fram 1984.

Prognosen som Anders Borg presenterade var bara positiva siffror utan några löften än de tio miljarderna till reformer nästa år - 2011. Med andra ord, en prognos som bör tas med en nya salt. De som redan blivit slukade av arbetslinjen blir kvar i fattigdomen och ett omänskligt lidande utan att någon bryr sig. - Man kan kalla det otur, eller vad man själv vill, men en sak är säker, Sverige styrs nu av diktator, en känslokall egoist utan förståelse för att människor lider något så oerhört av den behandling som alliansen premierar.


Anders Borg fixar och trixar med BNP-Prognos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar