Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 30 oktober 2010

Sanningen om FAS3.

Allt fler undrar över vad FAS3 egentligen tjänar för syfte. Det har länge varit känt att fas3 är en åtgärd där långtidsarbetslösa dumpas för att på sikt glömmas bort. De företag som väljer att ta emot dessa människor gör enorma vinster. Arbetsförmedlingen betalar mellan 4000-5000 kr per månad och per arbetslös åt företag som öppnar sina dörrar åt dessa individer. Det här är alltså nettopengar som fritt kan användas till vad som helst. Eftersom fas3 inte är tänkt att hjälpa dem som arbetslösa så är det ett otroligt slöseri med skattemedel som, i många fall, ger relativt rika företag möjligheten att använda långtidsarbetslösa (som aldrig kommer att bli sysselsatta) till diverse sysslor. Självklart mot att staten ersätter dessa företag. - Man hänvisar till att FAS3 träder i kraft först efter 450 dagar men egentligen startar människodumpningen redan ett par månader efter första besöket hos arbetsförmedlingen. Reinfeldt erhåller fri arbetskraft åt företagen och får sin beskärda del. Misstankar om korruption borde ges mycket större utrymme i det offentliga rummet att diskutera.

Alliansens omänskliga komposthög – FAS3 syftar alltså inte till att öka möjligheterna för arbetslösa att en dag stå på egna ben. Alliansen med Reinfeldt har förbrukat alla resurser, jobben minskar och arbetslösheten ökar, likaså långtidsarbetslösa. Ett år till torde vara tillräcklig för att bevisa vad alla kritiker hela tiden hävdat. Sverige är drabbat av ett nederlag som med stor sannolikhet är slutet för nationen.

Gun Holmertz som jobbar inom frivillighetsorganisationen Caritas i Göteborg är kritiskt. Dagligen är hon i kontakt med långtidsarbetslösa och förstår inte hur dessa personer som aldrig har haft ett arbete ska lyckas med konststycket att få ett. FAS3 enligt henne en bara en förvaringsplats. Läs mer >>

För den som redan inte har förstått, så har alliansregeringen lurat alla att tror att reformeringen av arbetsmarknadspolitiken och sjukförsäkringen i första hand är arbetsfrämjande, i jämförelse med att 140 personer dagligen blev förtidspensionerade under sossarnas tid. Den enda skillnaden mellan alliansen och socialdemokraternas politik är att alliansen avvecklar ersättningarna. - Du få gärna vara sjuk, arbetslös eller gå i förtidspension men någon ersättning kan det inte bli frågan om. Alliansens enda målsättning är att göra arbetskraften billigare, men lönedumpningen har ett pris. Marknaden stressas och individen likaså. På sikt leder det här till att jobben försvinner i större omfattning än vad det var tänkt, och allt fler träder in i arbetslöshet. Reinfeldt var aldrig intresserad av att minska arbetslösheten, han och Anders Borg har ljugit och utgår istället efter en dold agenda där vinster och förmåner endast gynnar ett fåtal inom näringslivet.

Reinfeldt och Anders Borg är den sortens makthavare som faktiskt köper sin popularitet hellre än att bygga upp en äkta tilltro att de verkligen är kompetenta nog för sina uppdrag. Tyvärr tar det lång tid innan sånt här uppdagas, det mesta hinner krascha innan. Vissa kritiker hävdar att Anders Borg haft en betydande roll i att arbetslösheten konstant stigit sedan början av 90-talet. Bo Malmgren, professor vid Stockholms universitet menar att Anders Borgs politik för sysselsättningen ej har fungerat, men att det dessvärre kanske heller aldrig var meningen.

Resultatet av alliansen välfärdsslakt är allt mer kännbar och inom några år kan många i öppenhet bokstavligen dö av svält. Det var viktigare för alliansen att få igenom den nya fattigdomsnormen än att göra något åt den skenande fattigdomen som rullar på i en allt snabbare takt.

Alliansen driver landet och befolkningen mot avgrunden och Reinfeldt beter sig allt mer som en sinnessjuk person än som en stark ledare. Han borde inte i dessa tider vara statsminister.

De som befinner sig i fas3 får sällan komma till tals. Men när de dock gör det, presenteras en hemsk tillvaro. Benita Westin, ombudsman på kommunal sammanfattar FAS3 med 3 ord – ”Snabbt, fort och fel”. Hon tror inte att åtgärdsprogrammet leder till sysselsättning och anser att felet är främst politiskt.

Jag har svårt att se att det skulle vara det minsta stimulerande. Men felet är främst politiskt, man kan inte tro att man från den ena dagen till den andra kan ställa om stora arbetsmarknadssystem. Det är naivt. Läs mer >>.

- Det kan aldrig någonsin bli bra det här. Den som tror det, är antingen en korrumperade politiker eller hög statlig chef som sålt sin själ billigt för att få vara med och suga ut de sista smulorna av välfärden.

Läs även......
Strutsnytt – Efter FAS3 kommer FAS4
Strutsnytt – Siffror som inte ljuger
Strutsnytt- inga jobb, inga utbildningar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar