Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 11 december 2010

Fick praktikplats - Arbetsförmedlingen förstörde.......


ARBETSLÖS. Thip Sukplang sökte praktik på eget initiativ och fick en plats på OKQ8. Men pappersvändarna på arbetsförmedlingen förstörde hennes möjligheter och avslog ansökan med motiveringen att ”ANDRA GRUPPER” hade högre prioritet, samt att livsmedel ej får hanteras av praktikanter. Thip flyttade från Thailand till Hedemora för 4 år sedan. Jobbsökandet har gått trögt sedan dess, men för tre veckor sen blev hon erbjuden en praktikplats på OKQ8 som hon tackade ja till. Thip blev jätteglad och trodde att lyckan hade vänt, men bara fram tills dess att arbetsförmedlingen blandade sig i och förstörde hennes alla chanser. Thip förstår säkert nu att Sverige är det sämsta landet i världen för den som är ambitiös och vill jobba. Att visa framfötterna är liksom ingen idé, alliansregeringens målsättning är att så många som möjligt ska slås ut och försvagas. Det är landets politik det är fel på, inte individen.

- DT-

Som motivering angavs att de gjort en "omprioritering" när det gäller arbetsplatsträning. En sådan ges till "andra grupper" till vilken inte Thip räknades. Inom begreppet andra grupper räknades dock invandrare, vilket var förvirrande eftersom Thip inte kan se vad som skulle exkludera henne ur den gruppen.

En ytterligare motivering som satte myror i huvudet var att det faktum att OKQ8 hanterar livsmedel skulle utgöra ett hinder för praktikplats.

- Jag känner de som har praktik på en livsmedelsaffär och en annan på en thairestaurang, och det går det ju uppenbarligen bra, konstaterar Thip med förvåning i rösten.


Arbetsförmedlare vänder papper dagarna i ända och har ingen kontakt med verkligheten. Den hatade myndigheten borde avvecklas som ett led i att spara pengar åt skattebetalarna. De som väljer att jobbat där riskerar att bli misshandlade, bespottade, hatade och allt annat som hör till ett såpass värdelöst yrke som arbetsförmedlare är. Myndigheten fyller ingen som helst nyttig samhällsfunktion och jävlas endast rent allmänhet med dem som saknar arbete.


Fick praktikplats - Arbetsförmedlingen förstörde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar