Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 28 augusti 2010

Reinfeldt splittrar landet.

VALET 2010. Vi har hållit ihop Sverige genom finanskrisen brukar Fredrik Reinfeldt uttrycka när han får en chans. Men vad är det egentligen han åsyftar?

Sverige har blivit riktigt illa åtgånget under mandatperioden, så illa tilltygat att nationen delats in i två grupperingar, vilket tveklöst orsakat större klyftor. Bland sjuka och arbetslösa har en ny underklass gjort inträde och fortsätter obehindrat att sprida sig lika fort som sanningar om lögnaktiga politiker. Tidigare i antog EU en ny definition av fattigdomsnormen. Den senaste normen gör det möjligt för respektive EU-land att nu själva avgöra vem som är fattig eller inte. Man ansåg alltså det viktigare att höja ribban för fattiga inom union än att konkret ta tag i problemen. Och syftet var för att snygga till statistiken. Sverige var också det land som hårdast låg på för att ändringen skulle komma till stånd.

Krisen inom vården kan inte ha undgått någon. Dagligen hör man talas eller läser om överfulla akutmottagningar, vårdcentraler och utsliten personal som förtvivlat kämpar i motvind utan att någon tar deras situation på allvar. Underbemanningen inom sjukvården påverkar patientsäkerheten vilket leder till fler och allvarligare Incidenter. - Sammanställning, missöden på sjukhus.

Massarbetslösheten är visserligen idag nere på 8 procent idag. Men många faktorer spelar in som får sysselsättningsstatistiken att se bättre ut. Regeringen fyller på arbetsmarknadsprogrammen med arbetslösa och hänvisar sen till att det är i full sysselsättning. Men så är det ju inte. De är i alla högsta grad fortfarande arbetslösa. Ungdomsarbetslösheten har stigit hela tiden och är sen länge högst inom hela EU. Arbetslinjen är kass för marknaden vilket talar för sig själv med hänvisning till arbetslösheten bland unga. Alltså, regeringen förvränger statistiken och ger sken av att det går bättre för landet en vad det i realiteten gör. Det här är i och för sig inget nytt fenomen, samtliga riksdagspartier har i olika grader ett mörkt förflutet av misslyckanden, som till vilket pris som helst måste osynliggöras för medborgarna.

Svårt sjuka blir utförsäkrade och tvingas mot sin vilja att börja jobba eller skriva in sig på arbetsförmedlingen. De som inte orkar, och det är många, hamnar ofrivilligt mellan stolarna, en återvändsgränd där drabbade dräneras på sina sista krafterna. Ett moment22-scenario. - för sjuk för arbete men för frisk för sjukpenning. Under mandatperioden har det vid ett flertal tillfällen uppmärksammas när utförsäkrade tagit sina liv på grund av den kallhamrade försäkringskassan. Med en gnutta sunt förnuft kan man misstänka att bakomliggande orsak till de nya reglerna främst handlar om att få ner ersättningsnivåerna för alla dem som är obotligt sjuka. 1, 2, 3, 4 , 5 , 6 , 7 , 8, 9

Det har framkommit att moderaterna består av en hel del kriminella individer. Kriminaliteten består i allt från pedofili, sexköp, skattefiffel till misstankar mot en minister för folkrättsbrott. Valfusk har även det varit vida utbrett. Partiet har ett mörk förflutet och det som hittills framkommit är högst troligt bara toppen på ett isberg.

Läs om det kriminella partiet som enligt optionsundersökningar numera är landet största.

Strutsnytt - Moderaterna - De kriminellas parti
Strutsnytt - Lotta Finstorp (M) mygel med arvode
Strutsnytt - Christer Nordin (M) Hotade att mörda en reporter
Strutsnytt - Carl Bildt (M) - Misstänkt för folkrättsbrott
Strutsnytt - Littorin köpte sex.

Bo Malmberg, professor vid Stockholms universitet ger ett dåligt betyg till Anders Borg och regeringen. Malmberg menar att Anders Borgs sysselsättningspolitik inte har fungerat men poängterar att det kanske heller aldrig var meningen. Redan i början av 2000-talet var Anders Borg med och påverkade räntenivåerna på Riksbanken som fick arbetslösheten att stiga. Enligt en utvärdering av utländska granskningsexperter som gjordes 2007 fick Riksbanken skulden för att arbetslösheten fortsatte att stiga efter åtstramningarna 2002. Alltså, Anders Borg är i allra högsta grad delaktighet i vad Riksbanken ställde till med. Strutsnytt - Anders Borg - En killer för tillväxten

När statsministern skryter om hur regeringens lyckats hålla ihop landet under finanskrisen är det svårt att förstå vad han egentligen syftar på. Idag är ju landet mer splittrat än vad det tidigare varit. Politiker utan verklighetsförankring är en katastrof för ett land och i Sverige finns det politiker som är värst i kategorin.

Expressen – Alliansens löften – punkt för punkt.

Aftonbladet – Jobbmanifestet får skarp kritik


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar